Què passa amb el preu del petroli?

dimarts, 10 de juny del 2008 ·

Des de l’inici de la segona Guerra del Golf, que el tema del petroli amb té molt preocupat – Realment la situació és tant dolenta com alguns experts vaticinen?



Jo no ho tinc clar, algú diu que en tenim fins al 2010 . Si fos així, ja ens podem calçar !! Per què serà la pitjor crisis que ha tingut aquesta humanitat (quasi segur). Com vaig sentir a un especialista una vegada: quan s’acabi el petroli i l’humanitat no tingui alternativa, serà com passar de l’edat de bronze a la neolítica, però sense pedres – aquest científic precisava que si s’acaba el bronze l’humanitat tindria l’opció de tornar a la pedra però amb el petroli no hi ha cap alternativa.

Tanmateix espero que tinguem un parell de dècades per posar-nos les piles i poder fer una transició no tant traumàtica. L’esperança és que tota aquesta pujada és una gran especulació i que el gran capital s'està forrant com sempre.

La situació actual reforça l’idea que 11-S es l’excusa per fotre mà a les reserves petroleres i que el cost econòmic i de vides que això ha tingut pels EUA és , i per desgràcia, assumible. Ja que qui tingui la clau i el transport de l’or negre seguirà sent el país més poderós (o persones, sectes o clans).

Estic segur que si tenim temps l’humanitat es posarà les piles, però una part de mi (la pessimista) diu que la crisis del petroli i el canvi climàtic és massa cosa per la nostra societat.


En posteriors post intentaré desenvolupar millor el que crec sobre aquest tema, l´únic és que ara estic força preocupat (potser demà estic més tranquil). Vull destacar que en els països probres la situació és molt pitjor que la nostra.

Com vaticinava l'André Malby: en el futur la gent no cobrarà en euros sinó amb kilowatts.

Vegeu aquest post relacionat: http://paranoiahumana.blogspot.com/2008/01/sintonia-alfa-i-guerra-del-golf-finals.html

2 comentaris:

Luis ha dit...
10 de juny del 2008, a les 21:21  

Este post viene al pelo pues el domingo el programa de TV3 "30 minuts" dio un reportaje titulado "El zenit del petroli?" donde se vaticinaba el fin del petróleo barato; la entrada de China e India en el panorama internacional está siendo devastadora y esto no ha hecho más que empezar; ni poniendo todos los recursos petrolíferos posibles a plena producción se conseguirá a partir del 2010 igualar la oferta y la demanda y lo peor es que no se ve alternativa.

Luis ha dit...
11 de juny del 2008, a les 21:12  

Acaba de salir un libro titulado "El fin de la era del petróleo barato" de dos autores catalanes, Joaquim Sempere y otro. Dan por hecha la crisis energética y algunas voces vaticinan que el barril subirá a 250 euros. Los países que se puedan permitir el lujo, que lo compren, los que no, que los j....

Sobre Paranoia Humana

Comentem notícies d'actualitat o no, de política-conspiratives, ufològiques i d'altres temes, amb un punt de vista molt personal. També comentem llibres, articles, pel•lícules, pàgines web, documentals, etc.

Twitter