Un apunt sobre Iran

dimecres, 5 de desembre del 2007 ·

La passada setmana vaig veure una notícia al diari "El Pais" que explicava que Iran ja disposa de míssil que arriben 2.000 km de distància, aquesta és suficient per arribar a Israel.

Aquest motiu, juntament amb altres, va ser el que va produir la primera guerra del Golf. Recordeu els mítics Scuts que tan preocupaven, sobretot, si Iraq aconseguia armes biològiques o nuclears.Doncs justament el tema nuclear relacionat amb Iran pot portar a un atac aquest país, no crec invasió, ja que les conseqüències serien mot imprevisibles, pel següents motius:

1r. 70 milions d’habitants. Difícilment un país gran pot esser ocupat indefinidament. Exemples: Corea i Vietnam.

2n. La guerra repercutiria a Iraq. La població sunnita (molt proiraniana) segurament atacarien les tropes invasores. Aquest aspecte, també es reproduiria en el cas que només es bombardegés el país.

3r. Repercussió al Kurdistan. Els Kurdistan és una nació dividida en diversos països i un d’aquest és Iran. Crec que una guerra seria aprofitada pels Kurds Iranians per ajuntar-se amb els seus germans d'Iraq (aquests últims ja fa anys que funcionen com a país independent, però no està reconeguts per les pressions d'Iran, el que queda d'Iraq i sobretot pels Turcs. Aquest últims amb la confusió de les guerres d'Iraq i Iran podrien fer una neteja a la zona Kurda (com ja han fet amb més d'una ocasió).

4t. Evidentment el motiu més important és el petroli, la idea es controlar els jaciments de la zona, així com els oleoductes. (és tant important extreure el petroli com distribuir-lo). Aquest punt el desenvoluparem en un altre post.

5é. Iran és i ha estat un dels països més influents en el món islàmic, la revolució des aiatol·làs a principis dels 80's va rebotar a tot el món. D’altre banda, com a la majoria de conflictes de la zona, la revolució estava patrocinada per grans multinacionals del petroli.

6é. Possible creació d’armes nuclears. És un fet possible, però amb la meva modesta opinió és una excusa per atacar-los, és el mateix que les armes de destrucció massiva de Saddam Husein. Un apunt sobre això, Iran és un país amb recursos humans prou preparats per aconseguir-ho, però necessiten algun aliats per acabar de desenvolupar-ho. Fer-les no és tan difícil, però elements importants com la detonació són temes de força complexitat tecnològic. També es veritat que tampoc cal crear una gran pepino, una bomba anomenada bruta (bomba nuclear de butxaca) podria fer estralls en ciutats properes, sobretot si pensem en Israel.

Conclusió: els esdeveniments poden portar a una intervenció Nord Americana-Israelí a la zona, però les conseqüències poden ser imprevisibles a tot el món i sobretot a la zona, on actualment hi ha quantitat de conflictes oberts(Iraq, Kurdistan, Afganistan, Pakistan, Turquia...).

Resposta militar Iraniana: pel que sé, la guerra amb Iraq i el posterior bloqueig ha deixat el país amb un armament molt antiquat, sobretot la resposta aèria i marítima. Poden arrasar el país i tornar-lo a l'edat de pedra amb pocs dies, i no tindrien capacitat per tornar-s’hi, ei, però ho poden fer d'altres maneres, com ara: atemptats suïcides per tot el món i sobretot rebran de valent les tropes invasores d'Iraq.També trobo que conquerir-ho es quasi impossible, es necessita un força militar que des de la segona guerra mundial no s'ha desplegat - Recordeu els anglesos a Bàsora - Allò és l'exemple que es poden trobar a gran part del país.Per últim, les darreres notícies d'acostament entre palestins i Jueus, em fa pensar que pot ser l'inici del conflicte...

PD: us recomano la informació de la pàgina de la Factbook de la CIA – Dona informació molt precisa i actual de tots els països del món. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ir.html

Sobre Paranoia Humana

Comentem notícies d'actualitat o no, de política-conspiratives, ufològiques i d'altres temes, amb un punt de vista molt personal. També comentem llibres, articles, pel•lícules, pàgines web, documentals, etc.

Twitter